Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Internet Explorer je jako malárie, říkají vývojáři z Mozilly od Lael Ophir - Výrobci HW už dávnou mohou dodávat počítače s jinými...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 6. 2009 23:11

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    1. Výrobci HW už dávnou mohou dodávat počítače s jinými browsery, i s dalšími aplikacemi. Ovšem zatím nejvíc instalují zkušební verze různého crapware, který zbytečně zpomaluje počítač, a MS je za to potom uživateli kritizován. A proč to výrobci dělají? Protože dostávají za předinstalace crapware zaplaceno.
    2. EU už řadu let ukazuje pohrdání soukromým vlastnictvím, a snahu o centrální řízení trhu, kterou pamatujeme z dob ČSSR. Fuj.
    3. Nestandardní prvky používá řada browserů. Včetně Firefoxu. Například podpora prvků CSS 3 je hrubě špatně, protože to není finální verze specifikace, a může to dopadnout tragicky, jako s box modelem (W3C nakone cmůže přijmout něco úplně jiného, a kompatibilita webu půjde znovu do háje). Podobně nestandardní prvky zaváděl třeba Netscape (včetně frames), a i dnes má Firefox své nestandardní prvky.
    4. Neexistují žádné závazné webové standardy. Existují nejvýš doporučení W3C, kterými se výrobci mohou – ale nemusí – řídit.