Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Internet Explorer v dubnu posílil od Lael Ophir - Nemusíte pro nás pořádat screencast, ale jestli nějaký...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 5. 2008 0:21

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Nemusíte pro nás pořádat screencast, ale jestli nějaký máte, rád se podívám. Moje zkušenost je taková. že Firefox je pomalejší, a daleko žravější ohledně paměti.

    Okno pro zneužití záleží na tom, jak dlouho se vám podaří utajit problém před tím, než se o něm dozví veřejnost. A protože chyby v MSIE mají (díky rozšíření MSIE) vysokou hodnotu, zřejmě se takové chyby více hledají, a méně tají (mnohdy jsou objeveny až na základě toho, že chybu někdo zneužívá).

    To, že je MSIE vystaven mnoha útokům, opět souvisí s jeho rozšířením. Jak chcete útočit třeba na Operu, když jí prakticky nikdo nepoužívá? Vždyť to nepřinese žádný efekt (dnes žádné peníze). Firefox sice používá více lidí než Operu, ale tenhle trh má podle všeho setrvačnost. Navíc počet útoků na Firefox se postupně zvedá, stejně jako počet chyb ve FF (jak ho lidé začínají používat - už dnes má na webu nezanedbatelné procento).