Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Islandská vláda chystá přechod na Open Source od Jarda_P - Ale houby. Ma 2 GB pameti, uplne normalni...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 4. 2012 9:29

    Jarda_P

    Ale houby. Ma 2 GB pameti, uplne normalni IDE disk 160 GB, jako v jakemkoliv notebooku s IDE diskem a ten dvojjadrovy Atom 1,6 GHz take neni az tak pomaly. Display, samozrejme, je maly, ale od toho je to netbook. Tedy specifikace, ktera je zcela dostacujici (s rezervou) k provozu Linuxu, nejlepe s nejakym lehcim grafickym prostredim a ktera by mela stacit i k provozu Widli XP, ktere vznikly v dobe, kdy takovyhle netbook by byval byl dost rychlym strojem. Vzpomente si, co tehdy bylo bezne. Nejake P III nekde pod 1 GHz a 256 MB pameti, u movitejsich lidi pak 512?

    Jedine, co by mohl vyrobce dokopat, je nejaky dementni cipset, ktery neumi sypat data dostatecne rychle mezi mobem a diskem. To by se ale muselo otestovat a porovnat s lepsimi stroji.

    Ten Dell ma vice pameti, tlustsi CPU a SSD disk, takze urcite rychleji nabiha. Ale ma 13" display a s tim se blbe cestuje. Neni to netbook. Ja notebook moc nepotrebuji, spis uzivim ten netbook. Krome toho, koupe tlustsiho stroje je zase resenim stareho MS problemu, kdy kazda nova verze Widli je nenazranejsi a pomalejsi, takze diky pokroku v HW mame pocitace v podstate porad stejne rychle, ale s vice barvickami.