Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Italský soud: nutit zákazníkům licenci na Windows je nelegální od j - No vis loliku, kdybys o tom mel nejakou...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 10. 2014 10:41

    j (neregistrovaný)

    No vis loliku, kdybys o tom mel nejakou paru, tak v ty dobe uz se davno dodavaly vsechny stroje "bez systemu" s dr dosem, kterej byl, jak prekvapive, zcela free. Nadto M$ pochopitelne neni opravnen provadet jakekoli "testovaci" nakupy. Natoz aby policie na zaklade takovych blabolu jakkoli konala. Ta si mela pripadne nejdriv opatrit vlastni, radne zadokumentovane podklady.

    Ona taky od te doby uz nikdy podobnou akci neporadala, protoze to byl pruser a ostuda primo gigantickych rozmeru.

    BTW: Ten odkaz pise pekny blaboly, PC se zakaznikum zcela bezne predvadelo v chodu prave tak, ze na nem byly nainstalovany widle, nacez se odmazly, pokud je nemel koupeny. Podotykam widle, na ktery mel Mironet licenci, neb v ten okamzik to jeste stale bylo jeho PC.

    BTW2: nejak tam ten placal zapomel zminit druhou nelegalni prohlidku na pobocce Mironet jizni mesto, coz byla samostatna firma.

    BTW3: To by me zajimalo, jak bude homeuser dokladat legalnost svyho SW. Nejspis nijak.

    Jop a pokud te to zajima, krtek samo zadnej svatousek neni, ale museli by ti fizli dorazit tak o 5 let driv. Tahle akce pak byla primo vyvolana prave tim, ze odmitnul dodavat HW vyhradne s widlema.

    Jinak v dusledku tyhle akce byla firma nucena nekolik pocitacu pro zakazniky znovu sestavit a pochopitelne jen na HW ji vznikla skoda ve statisicih, protoze v ty dobe bylo 2 roky stary zelezo defakto srot.