Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Jak je to s KDE 4.0 v distribucích? od mm - Nemyslim si, ze by v OpenSUSE 10.3 nebyly...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 1. 2008 9:07

    mm (neregistrovaný)
    Nemyslim si, ze by v OpenSUSE 10.3 nebyly funkcni aplikace (ano, jiste nektere zcela zbytecne tam jsou). Osobne hodnotim OpenSUSE 10.3 docela dobre, pouzivaji jej i lide v mem okoli a nejde zdaleka o programatory ci nejake stouraly (protoze nepotrebuji platformne omezene aplikace dokonce si pochvaluji, ze se jim narozdil od zivota s Windows dycha lepe, delaji bez problemu i ucetnictvi...). Prave proto se desim toho, ze nejake bejby udela nesmyslne rozhodnuti a narve do verze 11 jako vychozi nedodelane KDE4. Nasledoval by pochopitelne odliv novych zajemcu o Linux a vice porvavani typu "Linux je shit" v diskusich na Netu - jako se to stalo v historii distribuci jiz nekolikrat.
    Autori distribuci jako je OpenSUSE si museji uvedomovat, ze nejde o distribuci, kterou si porizuji primarne lide, kteri chteji neco testovat. Tato distribuce zajima spoustu lidi, kteri chteji s pocitacem fungovat jako uzivatele - i proto je dostupna i v krabicich s papirovym manualem za penize. Bylo by vrcholem nezodpovednosti temto lidem v krabici prodat cosi s nefunkcnim GUI, protoze tam kdosi nacpal nezrale KDE4.
    Lide jako Mr. Tomes jsou nestestim komunity. Jsou nejen nami, ale i uzivateli vnimani dost negativne a spoustu lidi odrazuji. Snad z toho Mr. Tomes jednou vyroste a jeho nesmyslnych vykriku a hyperaktivity na forech ubude. Doufam, ze jej nenajdu dnes vecer u me doma v lednicce (je uplne vsude, nekdy mam z toho skoro strach).