Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Jak legálně na Linux od Honza - "Je legální používat Linux stažený z Internetu? Samozřejmě, že...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 4. 2006 13:48

    Honza (neregistrovaný)
    "Je legální používat Linux stažený z Internetu?
    Samozřejmě, že Linux stažený z Internetu je legální. Neočekávejte však podporu od výrobce nebo distributora systémů, které jste stáhli z internetu."

    Jak je mozne, ze v dnesni dobe nekdo nepocita s tim, ze si z internetu stahnete software od firmy, ktere zaplatite za licenci (platba samozrejme rovnez po internetu) a ke ktera vam pak samozrejme poskytne podporu? Jako by podpora zavisela na vlastnictvi pestre pomalovane krabice...

    Tohle je jen jeden z prikladu neobratnych a zkreslujicich vyroku. Co se celeho webu tyce, amaterismus z nej jen cisi.

    Co se textiku pod odkazem "Co je Linux?" tyce, no to je opravdu sila. Timhle brutalne zjednodusenym a v mnoha pripadech silne spornym a nepresvedcivym letakem chcete nekoho presvedcit, aby si linux poridil do firmy? Poskytujete minimum informaci. Neinformujete o skutecnych moznostech, silnych slabych strankach. Nesoustredite se na nejpodstatnejsi z hlediska byznysu. Lakujete na ruzovo a zastirate vsechny mozne problemy ("S Linuxem uděláte stejnou práci jako s jinými systémy" - nic ve zlem, ale tohle je proste marketingove totalne selhavajici zvast vyvolavajici dojem "nemusite se bat zmeny". Linux proste neni stejny, a kdyz uzivateli nereknete do ceho jde, tak vam to hodi na hlavu, i kdyby byl linux Xkrat lepsi nez konkurence). Neumnele presvedcujete (myslite, ze nejakeho manazera presvedci "pristup ke zdrojovemu kodu", kdyz mu vubec nevysvetlite, co to pro firmu znamena, napriklad z hlediska? A kdyz uz jsme u toho, co myslite, ze sefovi male firmy rekne tohle "Znáte serverové programy a řešení, která nekontrolují počet uživatelů, konexí nebo procesorů?"?).

    Proste celkovy dojem - amaterismus, nepresvedcivost, naivita. Linuxu fandim, ale tohle je IMO medvedi sluzba Linuxu (o proc.linuxu.cz si myslim totez z podobnych duvodu).

    Nejsem zadny velky odbornik, ale trosicku jsem ke svetu manazeru pricichl - a i ma celkem nezkusena intuice mi rika, ze tohle je marketingova katastrofa. A pak se pan Bibr na linuxsoftu (nebo kde to bylo) divi, ze cele dny dre a ma z toho kulove - a jeste z toho vyvozuje, ze poskytovanim podpory linuxu se proste dobre zivit neda.