Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Jak moc je Android vůbec Linux? od Lael Ophir - Faktem je, že Windows Mobile podobná umělá omezení...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 11. 2009 20:39

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Faktem je, že Windows Mobile podobná umělá omezení nemají.

    Google je s Androidem úspěšný? Já si toho nevšiml. Navíc Google má své aplikace pro Android pěkně jako klasické aplikace, žádný open source. Tady někdo káže vodu, a pak za rohem pije víno :)
    http://android-developers.blogspot.com/…android.html

    Open source má zásadní problémy s financováním, a často i s kvalitou a dokumentací. Z podpory nelze zaplatit slušný vývoj, protože by cena podpory musela být neskutečně vysoká. Dnes platí vývoj open source komerční firmy, které své peníze dostávají z trhu klasického SW. Open source je pro ty firmy dobrý leda jako způsob, jak pustit konkurenci žilou.

    MSIE byl a je dobrý prohlížeč. Když mluvíte o „standardech“, tak máte zřejmě na mysli doporučení W3C. Odtržení MS od zbytku světa bylo dané mimo jiné tím, že W3C zešílelo, a přijalo věci, které rozbily kompatibilitu webu (viz box model). W3C potřebovalo silný impulz, který jasně řekne, že vymýšlet blbosti se nevyplácí. A MS ten impulz dodal svým vystoupením z W3C.
    Bohužel výrobci ostatních browserů se nepoučili. Dnes například implementují části CSS3 a HTML5, které ještě nejsou finálním doporučením. Přitom riskují, že W3C opět přijme za doporučení něco jiného, a kompatibilita bude opět rozbita.