Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Jak (ne)funguje IT infrastruktura úřadů práce od Jarda_P - Zalozit na skolnim projektu a kras strojovy cas...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2012 10:54

    Jarda_P

    Zalozit na skolnim projektu a kras strojovy cas na vyvoj soukromych komercnich projektu, navic pri tom vyuzivat bugu v OS k ziskani jeste vice strojoveho casu mi pripada dost rozdilne. BTW, dnes by media kricela o hackingu a Gatese by zavreli jako teroristu.

    Ad Sun - dnes Oracle: Slibuji, z si od nich nekoupim ani mainframe, ani parky, ani jogurt. Je to firma, od ktere by pes kurku nevzal.

    Problemy MS dodat, co slibil, vznikly tim, ze MS slibil neco, co vubec nemel a pak to musel honem nekde sehnat. Pripomina to ten vtip o stavbe plotu, akorat ze MS se o rozdil v cene se zadavatelem nesabnul, ale nechal si ho cely.

    Ad McDonald: Michate svestky se susenym hrachem. McDonald podminkami pro partnery zajistuje vstupni kvalitu dodanych surovin aby mohl zajistit standardni kvalitu svych sracek. Pochybuji, ze by McDonald napriklad pozadoval od svych partneru, aby pri prodeji masa jinym odberatelum nadale prodavali kazdou pulku kravy pouze s trakarem vyrobenym v cinske fabrice na trakare vlastnene McDonaldem.

    Plurk jsem nestudoval, asi to bylo, jak rikate.

    Ovsem Stac byl vykraden a neminim tim poruseni nejakych patentu, ale vykradeni myslenky. A navic k tomu doslo k poruseni patentu, coz by se firme, ktera se patenty tak rada ohani, stat nemelo. Zejmena v tomto pripade se dalo predpokladat, ze se jedna o patentovane technologie.

    Ted muzeme polemizovat o tom, je-li lepsi, mohou-li se myslenky volne kopirovat nebo ne. Osobne jsem spis pro, ale myslenky by nemely kopirovat firmy, ktere nikdy zadne vlastni myslenky nemaji a na jinych pouze parazituji. Zejmena, kdyz se jedna o firmy s portfoliem gumovych, nic nerikajicich patentu, ktere lze aplikovat temer na vse a jejichz jedinym ucelem je strkat klacky do dratu jinym firmam.

    Microsoft mozna nepodplaci cizi vlady nebo to alespon neni zatim znamo. Microsoft pracuje jinak. Napriklad poskytne zdarma software (eventuelne i hardware) statnim skolam. Tim si zajisti budouci odbyt podle pravidla "prvni davka darma". Oficialne to nelze nazvat uplatkem, je to prece dobrocinna akce. Akorat to podrazi nohy konkurenci, vcetne treba open source.

    Neni-li MS namocen v primem podplaceni, je znamo, ze je namocen v lobovani ve Washingtonu a jinde, coz je pouze jiny vyraz pro podplaceni. A cizi vlady se snazi ovlivnit i jinak. Napriklad vyhruzkami budto pres prostredniky nebo primo ze strany predstavitelu Microsoftu: http://nylatinojournal.com/home/business_economics/dollars_sense/the_free_software_challenge_in_latin_america.html (dole na strance mate odkazy na zdroje).