Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Jaký byl váš první programovací jazyk? od MaT - Já také netvrdím, že Flask a Django jsou...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2017 17:05

    MaT

    Já také netvrdím, že Flask a Django jsou programovací jazyky, jen jsem je rovnou uvedl k tomu Pythonu, aby bylo jasné, že nemyslím čistý Python (byť je také zajímavé si třeba zkusit nějaký framework z výukových důvodů vytvořit od základu i sám).

    Co ale myslíte tím "snaží se obejít"? Co přesně Vám na Pythonu pro webové aplikace nevyhovuje? Právě proto, že znám jak PHP, tak Python, tak na základě této zkušenosti už se chci PHP vyhýbat, co to půjde (tzn. v současné době v něm ještě udržuji nějaké své historické aplikace, které bych časem rád přepsal právě do Pythonu).

    To, že je PHP navrženo pro web se projevuje přesně jak? Mě napadá akorát to, že je možná pro začátečníka o něco jednodušší rozchodit nějaký LAMP/WAMP stack. A pak se jen do určitého adresáře nahrají PHP skripty a ono to funguje... S tím, jak rozchodit WSGI jsem se sice na začátku také trochu trápil, ale dnes už s tím nemám problém. A dost lidí na tom i pohoří. A výhody syntaxe Pythonu, která mi přijde daleko čistší, promyšlenější a prostě lépe navržená, výhody spousty kvalitních knihoven a podobně, u mně prostě převažují.

    Neberte prosím můj dotaz nějak konfrontačně, že bych Váš názor hned zamítal - ale spíš jsem opravdu zvědavý, proč Vám Python pro webové aplikace nevyhovuje, když ho jinak používáte rád...