Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Japonská policie doporučuje blokovat Tor od Lael Ophir - Problém bych to viděl jinak. Internet je dnes...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 4. 2013 1:48

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Problém bych to viděl jinak. Internet je dnes nebezpečné prostředí, kde se každý den stovky lidí snaží nabourat váš počítač. Každý den je vyzrazena spousta důležitých dat, včetně čísel kreditních karet, a pachatele nikdo nedohledá. Spam tvoří cca 70-80% veškeré emailové komunikace. Každý druhý kus SW je upirátěný. Cca čtvrtina uživatelů se přiznává k pirátění hudby. Teenageři páchají sebevraždy kvůli nelegálně uniklým videím a fotografiím s vysoce osobním obsahem. Bují nám průmyslová špionáž. Systémy státní správy, soukromých firem i armády připojené k internetu (byť je třeba net použitý jen na propojení systémů jinak na netu nezávislých) je možné napadnout či odstavit, a dříve či později to někdo udělá.
    Tohle všechno jsou problémy, které je potřeba nějak řešit. Vlády pochopitelně nabízejí jednoduché řešení, konkrétně omezit anonymitu na internetu. Bylo by fajn mít nějakou jinou alternativu, ale žádnou tak nějak nevidím. A pokud nikdo nepřijde s lepším nápadem, vlády zřejmě (další) omezení anonymity prosadí jako jediné možné řešení.