Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Java 17 a OpenJDK 17 s hotovým Vector API a plánovaným koncem Applet API od Saljack - Jenže tohohle nedocílíte tak, že předepíšete, že aplikační...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 9. 2021 19:21

    Saljack

    Jenže tohohle nedocílíte tak, že předepíšete, že aplikační server musí hostované aplikaci poskytnout implementaci synchronních servletů, CDI a JMS.
    Nikdo nemluvil o tom že Java EE by v dnešní době byla stejná jako před 8lety. To jenom vy se stále koukáte na to koukate, jako by to v té době zamrzlo a už se to nijak nevyvíjelo. Pokud by ji Oracle nepohřbil svou nečinností a neschopností, tak by se vyvíjela stejně jako vše ostatní.

    A než se zase budete čertit nad tím aplikačním serverem, zkuste připustit, že aplikačním serverem je možné nazývat cokoli, do čeho se nasazuje vaše aplikace a co té aplikaci dodá implementaci něčeho, co ta aplikace sama v sobě nemá. Protože jak už jste zjistil, bez implementace to fungovat nebude.
    Tohle je totální nesmysl. Je to stále ten stejný přístup. Aplikační server je naprosto to samé jako framework. Ve skutečnosti všechny ty frameworky jsou akorát rozsekané aplikační servery přibalené přímo k aplikaci. Jak si myslíte, že ten aplikační server funguje? Poskytne aplikací právě ty knihovny a výsledek je naprosto stejný jako u těch ostatních frameworku.

    Co „tohle“? Implementovat jeden framework a nazvat ho „Java EE Microservice“? Nebylo by poněkud matoucí, že předtím Java EE označovalo univerzální platformu, kterou může implementovat každý, a nově by to bylo označení pro jeden konkrétní framework?
    Ne nebylo protože mohl vzniknout nový modul něco jako Java EE Initializer, který by moduly přibalil k té Java EE aplikaci (abyste to pochopil i vy byl by to framework který by měl implementace Java EE jako knihovny) a zároveň mohli stále existovat aplikační servery.

    Mimochodem, Helidon se vyvíjí minimálně od roku 2018…

    A mimochodem 2018 je rok kdy Oracle po nátlaku komunity předal Java EE. Takže to už bylo pro Oracle strašně pozdě a již v té době existoval Eclipse MicroProfile.