Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Je skutečně těžké používat Linux? od Atom321 - No, moje zkušenost s BFU (tchyně) je přesně opačná....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 8. 2010 11:55

    Atom321

    No, moje zkušenost s BFU (tchyně) je přesně opačná. Po přechodu z WindowsXP na Linux/KDE (s náležitým proškolením) dostávám mnohem méně dotazů, neřeším různé „něco to napsalo a teď už to nejde“. Jen před rokem jsem rozchozoval XML filler pod Wine. Ten bych beztak musel instalovat i na Windows já, snad jen bych s tím měl méně práce. Jo a pak ještě nějaká paní z pojišťovny neuměla vytisknout .odt, tak jsem po telefonu učil ukládání do .doc a .pdf. (Což je problém OO, nikoliv Linuxu/KDE.)
    Nutno podotknout, že Linuxu narozdíl od Windows rozumím, nastavil jsem to podle požadavků a doladil detaily, které bych na WinXP nedovedl. Takže dle mého názoru – pro BFU je nejdůležitější někdo, kdo pro něj vybere vhodný počítač, OS, aplikace, všecko rozchodí, nastaví a vysvětlí jak to používat. Co konkrétně tam bude, záleží na potřebách onoho BFU a schopnostech správce, jednoznačné doporučení neexistuje.