Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Jedna paní povídala, že NVIDIA chystá vlastní NLinux od Lael Ophir - Ad Co taky hledat o "nezname chybe #657987"...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 3. 2016 18:24

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad Co taky hledat o "nezname chybe #657987" o ktere "blizi informace nejsou k dizpozoci" - no jistě. Sice jsou na webu MS, a je možné stáhnout utilitu která překládá kód chyby na hlášku, ale jinak je to jedno velké tajemství :)
    https://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc231196.aspx
    https://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc231198.aspx
    https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=985

    Windows Update potom píše logy ve kterých zjistíte proč se něco nepovedlo.
    https://support.microsoft.com/en-us/kb/3036646

    Takže když to shrnu: pokud se někdo naučí číst logy, hledat v nich z command line, umí regexy, bash, názvy a syntaxi pár set příkazů a umí používat vi, tak je jakékoliv nadávání na neprůhlednost a obtížnost administrace Windows jen výmluva zakrývající neznalost základů administrace Windows (nebo v horším případě zkostnatělost a nechuť se učit). Uživatel Windows čeká na Unixech *řádově* víc WTF momentů, ale málo kdy od něj slyšíte nadávky na to jak nepoužitelné Unixy jsou. Proto, drazí kolegové, přestaňte řešit problémy metodou infinite monkey, a když se snažíte v něčem rýpat, tak se o tom také něco naučte. Administrace Windows je ve srovnání s Unixy jednoduchá, ale i tak vyžaduje jisté vstupní znalosti. Zvlášť ve firemním prostředí.