Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Jednotné konektory by mohly dostat i nabíječky na notebooky od Lael Ophir - Výrobky jsou dávno globální, a notebooky se liší...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 12. 2013 16:37

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Výrobky jsou dávno globální, a notebooky se liší leda těmi kabely k nabíječce (v horším případě nabíječkami, ale to je velmi výjimečné).

    Dvojvidlice nepasuje v UK, ale ani na Kypru a na Maltě. Zdroje k notebookům navíc často mají tři piny, a proto nepasují ani v Itálii, Dánsku a Švýcarsku. Ale jinak žádný problém :D
    V hotelových koupelnách používají hosté holicí strojky, a ty zásuvky v koupelnách kupodivu počítají s tím, že si člověk nekupuje napájecí kabel pro každou zemi. Ještě kdyby to platilo u všech zásuvek, to by bylo.

    Ano, nabíječky mívají většinou USB konektor. Jenže pro každou zemi potřebujete jinou nabíječku, nebo s sebou vozit pár redukcí. Jednu na telefon, další na foťák, notebook, a další hračky, které chcete po jednom či více dnech v terénu nabít všechny najednou. Micro-USB na telefonu (případně ten nový konektor na notebooku) řeší jen půlku problému.