Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ještě jeden benchmark Ubuntu ve Windows 10 s Aniversary Update od Lael Ophir - Zmiňoval jste konkrétně "a poslat konkurenci k šípku",...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 8. 2016 2:51

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Zmiňoval jste konkrétně "a poslat konkurenci k šípku", v reakci na "vydelat co nejvice penez". Obojí je samozřejmě cílem každé firmy. Zeptejte se ve Škoda Auto, jestli chtějí vydělat co nejvíc a vytlačit z trhu Hyundai. Nebo společnosti "Don't be evil" Google, případně libovolného výrobce HW. Nebo výrobce špekáčků, jogurtů atd. A můžete se zeptat třeba i v Red Hatu, jestli jim peníze smrdí a trh dobrovolně přenechají konkurenci.

    Ad pravidla se jim šijou na míru - předpokládám že máte na mysli "šití na míru" třeba zákoníku práce, díky kterému je v Evropě prakticky nemožné vyhodit pracovníka který nepracuje. Nebo tu obrovskou administrativu a neskutečně komplikovaný daňový systém, ve kterém se nelze vyznat bez armády poradců a právníků. Nebo to že v EU si stát z každého vydělaného eura, které se v zemi vyprodukuje, vezme 35.7% (v Dánsku 49%, v Belgii 45.4%, ve Francii 44.6%). Jo, pěkně je to ušité na míru :)

    Ad na ně platíš daně - tak zrovna daň z příjmu právnických firem v ČR (a nejen tam) přináší státu víc než daň z příjmu fyzických osob. A to podotýkám, že se firemní zisk daní dvakrát: jednou jako zisk právnické osoby, a podruhé jako zisk fyzické osoby, která má podíl/akcie v té právnické osobě. Ve skutečnosti firmy platí víc daní než občané, spousta občanů žádné daně neplatí, a spousta občanů naopak dostává víc přídavků, příspěvků a služeb, než kolik zaplatili daní.

    Ad tlačí na už tak malé platy - malé ve srovnání s čím? Podívejte se na seznam zemí podle výše mzdy v PPP, a setřiďte si ho. Připadá vám, že si lidé v US, EU a vůbec OECD ve srovnání se zbytkem světa vedou nějak špatně?
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_average_wage#International_Labour_Organization_.28ILO.29_statistics

    Ad talčí lidi do toho, aby byly výrobní ovce, místo aby jsi dostal prostor k životu - "tradičně" byste pracoval na poli 12 hodin denně, a měl přestávku na oběd, před kterým byste si očistil ruce tak že byste se na ně vymočil. V "lepším" případě byste pracoval v továrně, která by byla drsnější verzí dnešních sweatshopů v rozvojovém světě. Takový luxus jako maso byste si dovolil tak jednou za týden. Místo toho dnes lidé sedí v kancelářích kde přesouvají papíry z jedné strany stolu na druhou, nebo ťukají nesmysly na klávesnici. Problémem chudých dnes není podvýživa, ale naopak obezita (spojená s nedostatkem sebekázně). Lidé mají nechutně vysokou životní úroveň, a jsou tak znudění, že si platí poradce na výživu, trenéry ve fitku, vztahové poradce a sex-kouče, kurzy jógy a budhistické semináře. Také mají neskutečně dlouhou dovolenou na kterou se můžou vyrazit do míst o kterých by se průměrnému člověku ještě před pár desítkami let mohlo leda zdát (a většině obyvatel planety se o takovém cestování může leda zdát i dneska). Samozřejmě když se dostanou do nějaké exotické země, tak tam vyvalí špeky na pláži, dají si hamburger a pivo, a čekají až přijde animátor, který má za úkol je zabavit(!). A tihle lidé nadávají, že mají "málo prostoru k životu".
    Upřímně je mi na blití z téhle "nemoci z luxusu", kdy se lidé mají nejlépe v historii lidstva, ale stěžují si jak je to hrozné, a nejsou dost ani dospělí na to, aby se svým životem dělali to co opravdu chtějí. Další věc ze které je mi na blití je to že řada lidí za nespokojenost se svým životem viní každého včetně účastníků konferencí v Bilderbergu, ale hlavně ne sebe.

    Ad Poslední jejich majstrštyk je tady umělá migrace k obohoacení evropského genofondu - aha. Předpokládám že například migrace z Evropy během WWII byla také umělá a řízená. "Vždyť ten chlap má kufr, a tamten dokonce hodinky! To mají být uprchlíci? Ať jdou zpátky domů bojovat proti Hitlerovi!"
    https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/rlmn4o4ehadzlhekfdmm.gif

    Ad Ti hoši klidně nechají 2/3 evropy vychcípat ve válce, jenom aby dosáhli svého - a nejlepší pro ně je když přijdou o vývojové centrály, výrobní kapacity, zaměstnance i zákazníky najednou, protože nechají 2/3 Evropy vychcípat. Z takového scénáře musí mít účastníci Bilderbergu, včetně Gatese a Schmidta, vysloveně radost, protože ty mrtvoly budou potřebovat víc licencí Windows a budou víc koukat na reklamy na Googlu :D

    Ad zajeď do neměcka, podívat se na válečnou mohylu, kdy dědeček jednoho z našich nazdárků, co se tak rádí opírají do Ruska a rádi by tam znova mašírovali - nevím koho máte konkrétně na mysli. Zato jsem si všiml, že je dneska Německo paradoxně ukázkovou pluralitní demokracií se svobodou projevu a vysokou životní úrovní. Němci se dodnes za Hitlera stydí. Rusko je diktaturou tvrdé ruky, kde se volby prokazatelně falšují, svoboda projevu neexistuje, vymahatelnost práva je blízká nule a korupce přerostla všechny meze. Rusové svého Stalina, který zabil podle všeho víc lidí než Hitler, dodnes milují. Navíc zjevně směřují k další podobné diktatuře. I ruské dobrodružství na Krymu nápadně připomíná Hitlerovu anexi Rakouska.
    https://www.foreignaffairs.com/articles/russia-fsu/2006-01-01/failing-stalin-test
    Ad Samozřejmě že tobě to nevadí - zrovna to Rusko mě trochu trápí, protože bych nerad, aby se ČR dočkala třeba další "přátelské pomoci", tanků v Praze a vlny českých uprchlíků (BTW snad by dnes na Západě nebyli takoví idioti, aby "českou verbež" vraceli). Za mě orientace na východ tuhle zemi už jednou prakticky zničila, a stačilo to.