Hlavní navigace

Názor ke zprávičce JooJoo: linuxový protivník tabletu iPad od Philip Fry aka 'vain' - Openoffice zase mě nikdy nespadl, pravda, většinou dělám...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 4. 2010 8:00

    Philip Fry aka 'vain'

    Openoffice zase mě nikdy nespadl, pravda, většinou dělám s Calcem než s Writerem, ale i tak. Import obrovských csv souborů a podobně (což do teď je katastrofa na MS Office – čti nepoužitelné) A ano, dlouhou dobu jsem používal právě MS Office 2007 – pomalejší mrdku jsem neviděl a to i když to byla jediná aplikace běžící na stroji s Core 2Duo a 2GiB paměti – Outlook ani nezmiňovat, to než nastartuje tak si můžu zajít na oběd, natož na kafe.

    Do srovnávání Gimpu s Photoshopem nejdu, to může dělat jen idiot.

    Chyby v OSS opravuji pravidelně, děkuji za optání o hlášení chyb ani nemluvě – to ovšem především do bugzilly redhatu (Fedora) – všichni hodní a zdvořilí, vyjdou vždy vstříc – má zkušenost vs. tvoje.

    Můj důvod, proč jsem před několika lety přešel z Windows XP na Linux a po jednom roce v práci také byl právě pomalost Windows každým dnem horší a horší, neustálé restarty kvůli kdejaké ko*otině (dobře, to by mi až tak nevadilo, ale neodpustím si to zmínit), ruční aktualizace programů, divné chování některých aplikací po nějaké době používání a další obskurnosti. To, co ty zmiňuješ jsem nikdy nezažil a to aktualizuji svou distribuci stylem rolling updates a v životě jsem nějaké přepsání nastavení nezažil – natož ikonky a podobně – vyjma vývojových verzí, ale to se dá očekávat, když se stáhne balíček icons, to se ovšem, alespoň v mé distribuci, ve stable už neaktualizuje – nemění.

    Nebudu hájit všechny OSS aplikace a všechny distribuce, nejsem debil, určitě jsou nějaké na hovno ale to i placené (s technickými podporami, za které v práci platíme těžké prachy) bojuju pravidelně – něco dojebou aktualizací a když máš tu drzost, jim to nahlásit na helpdesk, tak napíšou že to máš obejít tak a tak a označí to jako VYŘEŠENO a ty si stěžuješ na free službu – s těmi já mám v Bugzillách ty nejlepší zkušenosti, u placených mi z toho je na blití.