Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Julian Assange bude nejspíš vydán britským úřadům od Lael Ophir - Ve skutečnosti je na tom už teď britské...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 7. 2018 0:08

    Lael Ophir

    Ve skutečnosti je na tom už teď britské zdravotnictví dost tragicky. Odcházejí sestry i doktoři. Mimo zdravotnictví odcházejí profesoři a studenti, pracovníci v pohostinství i zemědělství, instalatéři atd. Přesouvají se finanční ústavy, výroba i servis. Vláda není jednotná, a pár dní poté, co si konečně dohodla priority, odešel ministr pro Brexit i ministr zahraničí. EU britské návrhy vidí jako nereálné. Navíc ta země povoluje ve švech, protože Skotsko i Severní Irsko hlasovalo zůstat v EU. Severní Irsko navíc nechce mít fyzické hranice s Irskou republikou, přitom Irská republika je v EU a Schengenu, kdežto Severní Irsko opouští EU. Dosavadní návrh je nechat Severní Irsko v celní unii s EU, a zřídit hranici mezi Severním Irskem a zbytkem UK, což je ale pro Londýn naprosto nepřijatelné. Pro Iry je zase naprosto nepřijatelné mít na ostrově fyzickou hranici. A z mezinárodního hlediska si například USA s klidem namaže UK na chleba, jak ukázal při své poslední návštěvě v UK Trump, když řekl že Johnson by byl super premiérem, Británie by měla EU zažalovat místo aby jednala, navrhovaný Brexit není to co lidé chtěli, a deal mezi US a UK nebude, protože US bude radši jednat s EU. To není jen neomalené - je to diplomatický ekvivalent toho že Therese May veřejně nafackoval, pak ji hodil do bahna a vymočil se na ní. Zajímala by mě Trumpova reakce, kdyby May v US na oficiální návštěvě USA řekla že řekněme Bernie Sanders by byl super prezident, US prodělají na odstoupení od Trans-Pacific Partnership a uvolní tím místo Číně, a UK nevidí důvod v EU jednat o volném obchodu s US, protože místo toho bude jednat s Kanadou a Mexikem. To by asi jeho Nejvyšší Ješitnost explodovala :)

    Zajímavost: ten billboard Breaking Point zobrazoval syrské tuším imigranty někde v bývalé Jugoslávii, a ten problém neměl a nemá s UK nic společného, protože UK není součástí Schengenu. Ale všiml jste si, že je to 1:1 kopie nacistické propagandy týkající se židovských uprchlíků, které označuje jako parazity?
    https://twitter.com/brendanjharkin/status/743391026413461504/photo/1