Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Kampaň Turris Mox skončila, vybralo se přes 7 900 000 Kč od Filip Jirsák - Poukazuji jen na to, že to jsou peníze...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 6. 2018 18:50

    Filip Jirsák

    Poukazuji jen na to, že to jsou peníze z nebe
    Poukazujete, ale není to pravda.

    z toho, že fungují přebytkově, nelze absolutně usuzovat, že fungují dobře či správně
    To taky nikdo netvrdí. Ale z toho, že kdyby CZ.NIC fungoval špatně, bude to více či méně ohrožovat byznys všech jeho členů, lze usuzovat, že se budou snažit, aby fungoval dobře.

    Dále poukazuji na to, že s těmito penězi, které mají charakter blížící se povaze veřejných peněz, hospodaří netransparentně a někdy i diskutabilně.
    Ano, tento váš názor už jsme četli osmtisícdevět­setpadesáttři­krát a stále nechápu, k čemu bude dobré jeho osmitisící devítisté padesáté čtvrté opakování, kterého se jistě co nejdřív dočkáme.

    Těmto komorám také padají příspěvky z nebe, ale ti, kteří příspěvky platí, mají hlasovací právo a činnost komory je upravena zákonem.
    A s CZ.NIC je to stejné, akorát jeho činnost není upravena zákonem ale stanovami, protože se na tom zúčastnění potřebovali dohodnout a nemohli čekat, až se stát rozhoupe to řešit. A vzhledem k tomu, že to krásně funguje, nevidím žádný důvod do toho stát zatahovat – čím více toho bude fungovat samo bez zásahu státu, tím lépe.