Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Kampaň Turris Mox skončila, vybralo se přes 7 900 000 Kč od xyz - Upřímně řečeno, Turris se podobá spíše modle a...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 6. 2018 15:25

    xyz (neregistrovaný)

    Upřímně řečeno, Turris se podobá spíše modle a nekritizovatelnému bohu, než čemukoli jinému. Pokud nebudete nadšením hýkat, že Turris je lepší než sex, tak dostanete mínusy. To vcelku chápu, bohu se přinášejí oběti a upalují se kacíři, nikoli se o něm objektivně diskutuje. Chápu náboženský fanatismus.

    Každopádně já sám nejsem rád, že CZ.NIC za peníze vybrané z domén se věnoval vývoji Turrisu. Tedy nedobrovolně i za moje.

    Vývoj Turrisu, zejména v jeho modulární části, beru spíše za slepou větev. Maličký tým z toho nikdy neudělá velkou věc a dobrou podporu, a bude se to srát a mít spousty bugů. To je prostě přírodní zákon. Tím spíše, pokud budou vyvíjet ještě moduly. Jaký support může malý tým dát tomu všemu?

    Když budu chtít něco běžného, mám na trhu "krabičky" za zlomeček ceny. Když budu chtít něco výkonného, postavím si embedded počítač - dnes už mají výkon, malý prostor i nízkou spotřebu. To v nadšeneckých vodách. Pokud budu chtít něco profi, zase půjdu jinam.

    Dělal to CZ.NIC, je v tom linux - tak je to bůh. Kdo Turris kritizuje, je čecháček závistivý, prý. Ale až to celé chcípne z důvodů uvedených výše, tak po tom ani neštěkne pes.