Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Kampaň Turris Mox skončila, vybralo se přes 7 900 000 Kč od Miroslav Šilhavý - Všichni členové CZ.NIC musí být držiteli doménového jména...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 6. 2018 18:06

    Miroslav Šilhavý

    Všichni členové CZ.NIC musí být držiteli doménového jména v TLD .cz. Tj platí i za svoji doménu. Takže jaksi financují provoz CZ.NICu nejenom členskými příspěvky, ale i platbami za své domény.

    :-))))) jenže zde se bavíme o tom, že každý držitel domény by měl mít možnost hlasovat. Tedy držitelství domény jako jediny kvalifikační předpoklad, ne jen jeden a minoritní.

    Myslíte si, že kdybych neměl doménu .cz, že bych si ji kvůli právu hlasovat nekoupil? Stálo by mě členství namísto 5000 Kč asi tak 5120 Kč - a to není žádný rozdíl.

    A proč ne rovnou každý (český?) uživatel (českého?) internetu? Důvodů by asi bylo hned několik... množství, administrativa, nutnost se na jednání připravit.. určitý způsob zastupitelství je docela výhodný pro obě strany.

    Zastupitelství a jeho výhody nezpochybňuji. Ale toto není forma zastoupení, vy si svého zastupitele a jeho myšlenky nevybíráte.