Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Kampaň Turris Omnia bude omezena, routery dorazí v říjnu od kaliszad - Možná by prostě stačilo na procesor, nebo na...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 5. 2016 14:37

    kaliszad

    Možná by prostě stačilo na procesor, nebo na hliníkový kryt osadit další pasiv. Ať už byste pasiv přiletoval (to by chtělo pořádnou páječku a případně pájecí kapalinu na hliník resp. kyselinu fluorovodíkovou), nebo jen přilepil teplovodivým lepidlem, mělo by to teplotní problémy spravit. Nejdřív bych ale otestoval, do jaké míry je to potřeba.
    Možná by taky stačilo na Omnii šikovně postavit hrnec s vodou nějak neprodyšně uzavřený. (Poklička a MacGyverovská duckt tape by to měla spravit.) Tepelná kapacita vody by udržovala router delší dobu na podobné, nižší teplotě. V noci by se voda trochu ochladila, ve dne zase ohřála. Určitě se dá objem vody spočítat z rychlosti výměny tepla na povrchu hrnce, tepelného výkonu routeru, rozdílu teplot vody a okolí a tepelné kapacity vody. Pozor jen, aby hrnec nějak kryt Omnie neprohnul. Asi by se dal nějak měkce podložit, aby se část váhy rozložila na nějakou pěnu.

    Případně prostě na nějaké šikovně poskytnuté piny připevnit nějaký větráček? Myslím, že ale 5V s odpovídajícím proudem bez dalšího z desky nezískáte. Něco do USB by mělo stačit. Hledal bych "USB to Fan 3-Pin/4-Pin Adaptor Cable" nebo "Adapter USB Extern 3Pin". Případně něco zbastlit z nabíječky od starého mobilu. Ta dá 5V při 1A. To by mělo i během hodně parných dní zajistit bezproblémový provoz. V zimě se router o sebe postará sám generovaným teplem. Tam bych si starosti moc nedělal.

    Vždy je otázka, co vlastně chcete a proč musíte mít router zrovna na půdě. Je to kvůli WiFi?