Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Kampaň 'Zachraňte MySQL' získává na rychlosti od Miloslav Ponkrác - Konečně někoho napadlo, že když se o hrálo o to,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 1. 2010 17:10

    Miloslav Ponkrác

    Konečně někoho napadlo, že když se o hrálo o to, která db to bude, tak PostreSQL zapomnělo, že se nehraje jen na technickém poli. Ale také o to, kdo tu vlastně bude jako první databáze.

    Navíc v době, kdy se o to hrálo měla požadavky, které na hw a sw nebyly běžné. Nerad to říkám, ale polovina boje se hrála na Windows, kde PostgreSQL měla tehdy nesplnitelné požadavky pro běžného webaře (například PostreSQL běžela pouze na Windows NT, které potřebovala velmi drahý, tehdy nadprůměrný stroj a licence na NT byla drahá), takže MySQL, která fungovala na běžném hw to začala vyhrávat.

    Dnes tu kdosi psal, že 4GB RAM není problém., To ano, ale DNES! Tehdy, kdy paměti v počítači měly pár MB byla situace jiná. A tak se rozšířilo MySQL a prostě se rozšířilo jako značka.

    Ono je moc hezké, že třeba Tomáš Vondra tu argumentuje tím, co má PosgtreSQL dnes, ale blahosklonně zapomíná, že se tento boj hrál v minulosti, kde PostgreSQL dělala vše pro to, aby prohrála s co největším propadem a samozřejmě se jí prohrát podařilo.

    A získat zpět pozice je asi stejné, jako když toužíte po nádherné holce (která Vás chce) a máte nosánek nahoru, že jí můžete mít kdykoli chcete. A najednou Vás předběhne chlápek, který s ní bude mít 4 děti a bude miliardář. A zkuste si teď tu ženu získat zpět! Minimální šance. A tak je to s PostgreSQL. Mohla dobýt svět, ale měla v rozhodující bitvě v minulosti nosánek nahoru. A teď už jí skoro nikdo nechce.

    Je irelevatní, jaká je PostgreSQL dnes, už je jí to houby platné. Tečka.