Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Kingdom Come: Deliverance bez DRM na GOG od D.A.Tiger - [Lukáš Matoušek] Pokud si to dobre pamatuji - je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 3. 2018 19:26

    D.A.Tiger

    [Lukáš Matoušek]
    Pokud si to dobre pamatuji - je to uz nejakou dobu co jsem to hral, tak zrovna v TES III -
    Morrowindu zas tak moc tech mechanik jakoze nebylo. Poradne se to rozjelo az v TESIV Oblivionu, kde byla statistika na kazdy prdnuti. Doladili to az ve TES V Skyrimu, kde se nektere veci urcovaly automaticky (treba vehlas/oblibenost. Odpadlo to trapne komunikacni kolecko z oblivionu, a kdyz jsi chtel ziskat vetsi, mas k disopozici odpovidajici kouzla. nebo jina domlouvatka O:-) )

    Kazda z vydanych her ze serie TES byla ve sve dobe v podstate na spickove urovni, co se zpracovani a rozsahu tyce. Tak propracovany rozsahly svet, z obrovskou historii a moznostmi pro single player by jsi v pocitacovych RPG hledal hodne tezko. Nemluve o tom, ze v dalsim dile vzdycky narazis na ozvenu z dilu predchazejicich. At uz v herni literature, nebo v questech. To je vicemene unikat. Stejne jako moznosti pri vyberu a tvorbe herni postavy - i to je svym rozsahem do jiste miry doted unikat. V mnoha hrach vcetne Kingdom Come, mas vnuceneho hrdinu dle predstav autoru a musis se s tim smirit.

    To ze Bethesdu zajima mimojine vydelek je pomerne logicke a to ze se snazi ji tak vyvazit, aby byla pristupna vsem je chvalihodne. trochu odbocim: Zacinam byt posledni dobou dost alergicky na draci doupe, kde na kazdy prdnuti hrdiny mas tabulku a kilometrovy vzorecek, aby jsi zjistil jak silny smarad tvuj hrdina vyprodukoval a kolik vesnicanu z toho chciplo. A pokud nemas na prdeni v popisu povolani, tak proste prdet nebudes a ocekava se od teb, ze se o to tvoje postava nebude ani pokouset - jinak te bude PJ sikanovat. A prozitek pribehu hrdiny samotneho - kvuli kteremu to vlastne hraju - se v tehle sikanozni tyranii jaksi ztraci... Me to radne stve, ale je spousta lidi, kterym presne tohle vyhovuje. A stejne je to i s digitalnimi hrami. Me se proste libi, ze se to bethesda snazi vyvazit. A pro ty co jimto pripada moc noobske, existuji rozsireni, ktere ti ze hry udelaji dominu se sakra ostrym bicem - kazdemu dle jeho libosti. i to je hodne velky nadstandard.

    Ale faktem je, ze me sklamalo delka hlavnich linii v TES V. Generovane questy, jsou fajn, ale tohle to dost kazi :(