Hlavní navigace

Názor ke zprávičce KOffice 2.0 Alpha 8 na Windows od Lael Ophir - Určitě bych nevyhazoval řadové sekretářky. Jsou to příjemné...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 7. 2008 23:22

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Určitě bych nevyhazoval řadové sekretářky. Jsou to příjemné mladé ženy s dobrou znalostí své práce, schopné, vynikajícími organizačními schopnostmi, správně emancipované, typicky reprezentativně vypadající, samozřejmě s dobrou znalostí MS Office, rychlými prsty, a znalostí 2 cizích jazyků. Proč bych je měl chtít vyhazovat? Naopak vyhodit nemehlo, které se podle vašich slov patlá s dopisem 12x déle než je třeba, je záslužný čin.
    Manageři obecně potřebují pro své rozhodování podklady. Bez podkladů se rozhoduje špatně. Pokud příprava je podkladů nesmyslná, nebo neefektivní, je třeba problém řešit. Výměna managera může být jednou z cest, ale typicky je třeba změnit proces (pokud má firma procesy formálně popsané).

    Ao, tabulkový kalkulátor je super věc. Excel používám na věci, na které by ho unixáci nikdy nepoužili (třeba parsování, skriptování, management clusteru, zakládání uživatelů, reporting). Od vynálezu sheetů a referencí na externí soubory je Excel 3D kakulátorem, viz například =SUM(Sheet1:Sheet4!A2:B5). Číselníky samozřejmě umí, viz HLOOKUP, viz http://kb.wisc.edu/helpdesk/page.php?id=1237. Struktura není problém. Řízení přístupu je možné na úrovni FS, ochrany sheetu heslem, nebo na úrovni DB (pokud pod Escelem nějakou máte).
    Ne nadarmo se tvrdí, že na Excelu běží půlka známého vesmíru. Viděl jsem v Excelu dělané fakturační systémy, řízení projektů, účetnictví, a kdo ví co ještě. Samozřejmě na řadu věcí jsou lepší specializované aplikace (třeba na to účto). Ale když jako finanční ředitel pořebujete nástroj na míru, který bude opravdu fungovat jak si představujete, Excel je typicky to nejlepší, co můžete dostat.

    Gratuluji ke znalosti domain policy. Tím se nejspíš řadíte znalostmi na úroveň průměrného Windows admina, nebo výše (podle toho, kolik toho ještě znáte a umíte). S tou pohádkou to působí skoro jako byste mi něco nevěřil ;)