Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Končí éra filmu, Nikon ukončil výrobu zrcadlovky F6 od Miroslav Šilhavý - @David Ježek Hezký popis, rád jsem si početl. Nemůžu...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 12. 2020 14:14

    Miroslav Šilhavý

    @David Ježek

    Hezký popis, rád jsem si početl. Nemůžu říct, že bych ocenil vše, co píšete (prostě moje znalosti takové nejsou), ale většinu jsem za život potkal. Kdysi jsem taky koketoval s tím, že bych se fototechnice věnoval, ale nakonec jsem usoudil, že digitály jsou moc pomíjivé (běží to děsně vpřed), takže jsem si nakonec nechal jen Nikon FM10 a k tomu Nikkor 50/1.2 a předsevzal si, že víc nebudu kupovat, dokud se nenaučím základ - a v tomto bodě jsem pořád :). Digi zrcadlovku i skla si mám kde půjčit, když už je potřeba - a to mi stačí.

    Jediné s čím nesouhlasím je to zjednodušení důsledků inteligentního processingu na mobilech / kompaktech. Tady vidím velký prostor pro processing na PC - prostě z RAWU a s dostatkem výkonu a času se dá dostat víc, než co může zvládnout čip v (takřka) reálném čase. To, co píšete, asi zase zaplní prostor, který spousta lidí hledá, ale nevymýtí to to, že nové algoritmy, ML etc. se budou nejprve projektovat a zkoušet a ladit ve velkém software a teprve zjednodušená a optimalizovaná verze pro daný čip a objektiv se implementuje do mobilu.