Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Kurz Bitcoinu je pod 4000 dolary, za týden klesl o tisícovku od VaclavC - Moje dítě se ke drogám dostane zcela bez...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 11. 2018 11:38

    VaclavC

    Moje dítě se ke drogám dostane zcela bez problémů, když bude chtít, i přes celou stání "válku proti drogám". V Praze stačí zajít na Václavák, případně také může dostat nabídkou rovnou ve třídě od spolužáka. Stejně tak mi ani stát nezaručí, ze nebude uneseno. Bohužel, bezpečný svět prostě neexistuje.

    Naopak stát svojí prohibicí vlastně vytváří drogové mafie, které pak těží ze značně zvýšené ceny a v související značně omezené možnosti konkurence. Drogy jsou jinak látky s minimálními výrobními náklady, ona ta prohibice vlastně vyhovuje právě drogovým mafiím a pak policejním složkám, které proti nim mají oficiálně bojovat. Modelový příklad viz prohibice na alkohol v USA. Tak to bylo zcela ukázkové. Po zavedení prohibice se zvýšily ceny, vyrostly na tom mafie (Al Capone, ale třeba také Kennedyové) a vzrostla konzumace.

    Co se měny týče, ono státy také "umí" hyperinflaci, případně měnovou reformu. Když se podívám na historii naší země, tak tam v podstatě nelze najít delší souvislé období (podstatné třeba pro nějaké dlouhodobé spoření, třeba na důchod), kdy by státní měna nějak rozumně držela hodnotu.

    Státní banky nezajišťují žádnou hodnotu běžnému občanovi, státní banky mu trvale znehodnocují úspory v bankách a tím na jeho úkor financují čím dál tím rozežranější stát. Je to vlastně takové další zdanění. Jednou to celé krachne a z úspor ve státních měnám nebude nic.