Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Lenovo potvrdilo ukončení linuxové podpory od Lael Ophir - Pokud jsem si všiml, tak divné praktiky používají...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 9. 2008 9:20

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Pokud jsem si všiml, tak divné praktiky používají typicky prodejci, nikoliv MS. Navíc tyto praktiky jsou v porovnání s tím, co předváděli výrobci profi unixů, pořád velmi krotké. Takový FUD, jaký jsem viděl od zaměnstnanců pražského Digitalu, jsem neviděl nikdy dříve ani později.

    V případě, kdy se vám zdá, že totéž můžete udělat "doma" levněji, se ale zpravidla mýlíte. V každé organizaci je pár lidí, kteří nemají vliv, ale vědí nejlépe, jak by se měli věci dělat. Ve skutečnosti nemají informace, ani zdravý úsudek, a jejich závěry jsou zcela mimo. Neznám vás, ani konkrétní situaci, ale podezření tu je :)

    V případě Lenovo si uvědomte, že jde o firmu, která je na opačné straně barikády. Nejde o zákazníka, ale o dodavatele. U takové firmy je VELMI nepravděpodobné, že by si nechala utéci zajímavé tržby. Asi bude nutné se podívat pravdě do očí: Lenovu se Linux nevyplatí. Tak jako se dříve nevyplatil na desktopu Dellu, a řadě dalších. Jak jste si mohl všimnout, Dell to dnes s Linuxem zkouší znovu. Samozřejmě když se mu to finančně nevyplatilo minule, také to bylo velké MS spiknutí :), a v očích lidí, jako jste vy, to tak nejspíš bude vždy.