Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Lenovo potvrdilo ukončení linuxové podpory od Martin - "Nechci ale privesek, kterym je licence Windows" Jenže to...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 9. 2008 10:43

    Martin (neregistrovaný)
    "Nechci ale privesek, kterym je licence Windows"

    Jenže to je Váš problém, že chápete tu licenci jako přívěšek. Já ji chápu jako nedílnou součást. SW je nahraný v počítači, štítek je nalepen.... stejně jako je vložen disk, procesor a naflashován BIOS.

    Mě vadí, že se nějaká minoritní skupina; sám jste se tak mimochodem nazval, snaží někomu vnutit co musí dělat. Kde to jsme?

    To přirovnání s rómy je vhodné; ti také snaží obvinit všechny jací jsou rasisté, když jim nedají přídavky na děti, nenechají se oloupit a nedostanou nový byt když starý spálí.

    Výrobci na Linuxovou minoriku kašlou, asi proto že není ochotná si za vyjímky pořádně připlatit.

    Odjakživa platilo, že za minoritní zboží a služby, obvykle označované jako "nadstandardní", tedy vyjímečné služby se platí. Oktávii s 17ctilitrovým motorem a růžovou barvou, když už Vám ji Škoda udělá, zaplatíte majlant; i když to v praxi znamená minimální logistiku. Nastříkat jinou barvu totiž umějí, a dát tam jiný motor taky. Dělají to pořád. A doprava k Vám je stejná.

    Ale stejně jako u toho notebooku, někdo to musí zařídit, pohlídat, zkontrolovat, popsat, zadokumentovat do papírů, popsat nálepkami.....

    Stejně jako u toho notebooku. Jestliže tedy chcete mít volbu i u všech notebooků řady Lenovo, jste ochotný zaplatit 3nástobek ceny jako za notebook bez Windows? Ne, že? Ale pochopte, že tam musí být někdo kdo na to udělá proces, jak se takový notebook sestavuje; dohlídne na to, zdokumentuje to, vyrobí potisky na krabici, zapíše to do systému.... práce a práce. Vy si to jen neumíte představit.

    Koneckonců, zkuste si to. Zajděte za větší firmou, ne nějakým bastlířem "one man show" a chtějte jejich výrobek v počku kusů "1" bez některé konkrítní funkce levněji než ten standardní, kterého padá z výroby 3000 ks/denně. Pak to sem napište, zda jste uspěl.