Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Lenovo potvrdilo ukončení linuxové podpory od ToM - 1. No v tom se asi právě lišíme....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 9. 2008 9:34

    ToM (neregistrovaný)
    1. No v tom se asi právě lišíme. Vy stojíte na straně, která tvrdí, že taková poptávka není. Já tvrdím, že poptávka je. Možná přesněji, jedna strana říká, že není tak velká, aby se to vyplatilo a druhá zase naopak. Problém, je v tom, že je poptávka např. po Lenovu "..." bez OS. A tu prostě neuspokojíte jakýmkoli NTB. To bychom se dostávali do stejné situace jako nyní, jen místo nechtěného OS by byl nechtěný HW.

    2. Jistě, že verbální poptávka je o ničem. Ale nevšiml jsem si, že by např. Lenovo prodávalo kdy NTB bez OS. Takže jak můžete (za ně) tvrdit, že není poptávka? ( BTW jak můžete koneckonců tvrdit, co bylo skutečnou příčinou zastavení prodeje NTB s Linuxem?). Takže buďto na nějakou poptávku výrobce/distributor kašle - zákazník koupí tak jako tak, protože nemá jinou volbu (přesněji, dává s velkým náskokem přednost výběru HW před OS) nebo si někdo v tom řetězci údaje o poptávce cucá z prstu a ostatní mu uznale poklepávají na rameno, jak ten prodej jde, protože vystihli potřeby trhu. Především s druhou variantou mám docela (nevlatní) zkušenosti.

    Takže tolik k poptávce a jejím reálném odrazu.

    Ano, řada zákazníků chce počítač koupit a používat. Já nevím, kde a jaké NTB kupujete, ale dle mých zkušeností to takto stejně nefunguje. Vždy si ten zákazník odsedí počátační instalaci. A strčit do mechaniky DVD, že je problém nebo obtěžování zákazníka? Zkuste se ho na to zeptat. Myslím, že tento důvod to opravdu nebude.

    Ale no tak. Vybalovat alza nic nemusí. Ke každému NTB (mimochodem jeden P/N pro jeden HW model) si zákazník objedná (a může to být klidně v eshopu balíček, kde si vybere ten svůj OS) alza přibalí správné DVD, které dostane od výrobce daného HW.

    Výsledek: Snížení skladových zásob resp. zrychlení dodávek = zvýšení obratu a spokojený zákazník (dostane, co chce, co si vybere). Jediná změna - zákazník musí strčit to DVD do mechaniky (a pak ho zase vytáhnout). Kde to drhne?