Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Lenovo přidává adware do svých nových počítačů od Lael Ophir - Ad vytisknete si to a nalepte na zed...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 2. 2015 0:05

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad vytisknete si to a nalepte na zed alespon jednou v kazde mistnosti - bug Samsungu je o tom, že se brickne systém když se uloží too many UEFI variables to memory. Ovšem modul samsung-laptop je přesně o tom co jsem psal: používal nedokumentovaný interface který nebyl k dispozici při EFI bootu, nebyl testovaný na cílovém HW, a v důsledku toho havaroval. Kdyby Samsung neměl tu chybu v implementaci UEFI, tak by stroj "jenom" zmrznul nebo skončil v reboot loopu. Což je přesně to o čem píšete: nektere stroje nadobro vytuhnou uz pri bootu live CD. Akorát se autoři driverů zrovna nestrefili do něčeho čím by stroj trvale odstavili.

    Ad jak SecurreBoor - zajišťuje že nedojde k virtualizaci OS ještě před jeho startem. Z virtualizovaného OS totiž malware nezjistíte, natož abyste ho odstranil. Můžete tvrdit, že je to jen teoretický útok. Ovšem koncept je tu už pár let, a například HDD s nakaženým firmwarem byl ještě před pár týdny také považovaný jen za koncept.