Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Letní čas za to nestojí, řeší se v Evropském parlamentu od ~[,,_,,]:3 - Čas potřebuju vědět několikrát do hodiny. Z nejrůznějších...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 2. 2018 12:20

    ~[,,_,,]:3

    Čas potřebuju vědět několikrát do hodiny. Z nejrůznějších důvodů. A rozhodně si nemyslím, že "do šichty k píchačkám vstává menšina". To je možná pohled z Pražského centra. Dovolím si tvrdit, že naopak naprostá většina lidí musí vstávat ráno kvůli dopravě do práce, před sedmou, šestou hodinou ranní.

    Před 150 lety, tedy zhruba v době B. Němcové nebo K. H. Borovského, byly hodiny samozřejmě v každé domácnosti a spousta lidí měla hodinky u sebe, protože, světe, div se, se doba zas tolik nezměnila a život tehdy se současnému podobal více, než se může zdát. Lidi chodili do fabrik, obchodů, měli schůzky, jezdili vlakem.

    Jestli žiješ free život bez kontaktu s ostatními, nedivím se, že čas vědět nepotřebuješ. Pokud ale má dojít k setkání dvou lidí (v nejširším smyslu - ať už jde o pracovní schůzku, rande, nákup v obchodu nebo cestu vlakem), čas potřeba je.