Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Letní stáže v Red Hatu od Izak - Ja sam jsem delal na VS spravce linuxu...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 5. 2012 22:08

    Izak (neregistrovaný)

    Ja sam jsem delal na VS spravce linuxu pri studiu zdarma, dostaval jsem za to naturalie, jako ze jsem si z grantu neco mohl koupit, kdyz jsem prines fakturu na spotrebak, takze jsem obcas dostal HDD, RAM etc. Delal jsem tam i zajimave veci, jako clustery, obcas jsem neco napsal etc.

    No o tom, ze by to bylo v CV ani tolik nejde, ale jde o to, ze diky tomu, ze jsem tim ziskal cca 5 let praxe a ze jsem delal i veci pro okolni firmy (SMTP, POP3/IMAP, FW, SAMBA etc.) tak jsem mel PRAXI a to prosim ne jen papirove, protoze to bych letel hned, ale skutecne jsem ji byl schopne predvest.

    Takze investice se mi vratila hned v 1. vyplate, nebot byla vyssi, nez kdybych delal jako absik. + auto, mobil ... znate to ;-) tak to proste je, taky 1. praci jsem ani nemusel shanet, zavolal jsem do firmy, kde me trochu znali a ac nemeli volne misto, tak jej pro me vytvorili, pokud budu schopen prokazat, ze jsem tak dobry, jak tvrdim a byl jsem. Kdyz uz ma clovek praxi, tak uz se to s nim veze, firmy jej i pretahnou, lepe se mu ziskava nova prace, kdyz se treba prestehuje, nebo muze i vycestovat do zahranici.

    A na vlastni oci jsem vydel, jak uvazuji lide, kteri vas prijimaji, i kdyby jste delali spickovou praci s top technologiemi za stovky milionu KC, instalovali veci treba v CEZu, ale delai jste to pod malou firmickou o 25lidech, nikde moc neznamou, tak to bude mit mnohem mensi vahu, nez kdybyste delali aspon na L2 u IBM, mozna i kdyby jste tam jen tridili logy a posilali dal, tak to bude vypadat lip, je to proste tak ... pak uz jen zalezi, jak se clovek uchyti, jestli bude pasivne koukat, nebo si bude aktivne brat projekty a ukazat, ze neco umi, nebo muze jen tak delat svoji praci ... ve velkych firmach to totiz vetsinou tak chodi, ze taky zalezi na cloveku, co bude delat a aktivne se musi starat ...