Hlavní navigace

Názor ke zprávičce LibreOffice 4.2 počítá vzorce přes grafickou kartu od Petr M - Není. Zlepšení je to, co splní všechno z...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2014 10:52

    Petr M (neregistrovaný)

    Není. Zlepšení je to, co splní všechno z následujících odrážek:
    1. Nepředstavuje dodatečný náklady.

    2. Nesmí tlačit uživatele násilím do změny stylu práce a musí se držet jeho zvyklostí.

    3. Zvýší efektivitu práce.

    A teď si to sečteme (bod za každou splněnou):

    Ad 1.: Platit za licence (i když je to předmětem upgradde), tak to někde manažer přehlídne. Je potřeba proškolit uživatele. Takže -2 body.

    Ad 2.: Není o čem diskutovat. Komplet změna ovládání produktu bez možnosti voby. -1 bod. Uživatel si na to týdny zvyká a sníží to jeho produktivitu na dlouhou dobu, než se s tím sžije. -1 bod.

    Ad 3.: Zkoušel jsem v tom nesmyslu (omlouvám se nesmyslůmm za urážku) vytvořit dokument. Osnova v čistým textu, začnu formátováním nadpisů. Nadpisy jsou v Ribbonu jko drobounký náhlady. Resp. formátů je tam celý panel, zobrazuje se jeden řádek a člověk lítá nahoru a dolů jak trotl. Přitom nepotřebuju v tu chvíli vidět, jak nadpis vypadá, potřebuju označit odstavec, co je zač. V LO si připnu panel stylů a jednoduše kliknu v seznamu stylů na to, co potřebuju. JE jich tam plno, můžu jedním klikem přepínat styly textu - stránky - odstavce... a jedním výběrem z komba filtrovat (všechny, vlastní, použité,...) (-1 bod). Pak obvykle doplním obrázky a tabulky. V M$O jsem si otevřel příslušný tab, vložím obrázek a... zase to přelítlo na stránku formátování. Grr! Furt dokola překlikávání stránek v ribbonu místo toho, abych si jednoduše vytáhl nadefinovaný panel nástrojů a vkládal jedním klikem. (-1 bod) Pak očíslování objektů a jejich popisy. o tom už jsem tady psal, -1 bod. Pak dopsání textu a formátování dokumentu. Zase prohrabávání náhledů stylů, rozsypaný popisky objektů, pokud je člověk nechá obtíkat... -1 bod. Mezi tím windows update, restart komplu. Po restartu přidám řádek do tabulky 3, rozpadlo se automatický formátování. -1 bod.

    Součet: -9 bodů ve třech kritériích. Kde je to zjednodušení práce a zvýšená efektivita? Už to (Ballmerovo brko) nehul...