Hlavní navigace

Názor ke zprávičce LibreOffice používá více než 100 milionů uživatelů od František Koudelka - Jelikož funkce, které vystačí 95% uživatelů nabízí LO...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 12. 2015 8:31

    František Koudelka (neregistrovaný)

    Jelikož funkce, které vystačí 95% uživatelů nabízí LO i MSO, tak to smysl nemá.
    S těmi 95% jsem možná přestřelil. V jedné organizaci (veřejný sektor) jsem narazil na oddělení, které dostalo za úkol vypracovat nějakou statistiku. Ukázali tabulku, kterou měli, žádné vzorce, NIC, prý to všechno počítali kalkulačkou :-D (stovky buněk). Takovýmto JZDákům není škoda kupovat tu nejvyšší verzi MSO, je škoda kupovat jim počítač.
    Za sebe mohu říct, že nějakou dobu jsem se od MSO vzdálil (před verzí 2007) a přišel jsem s ním do styku zase teď (verze 2013) a se stabilitou to šlo velmi z kopce, kompatibilita při otevření starých dokumentů není taková bezstarostná, jak by se mohlo zdát, word tiskne komentáře jen jednou po rebootu počítače a pak je již netiskne a další bugy podobného ražení. Za takového stavu investice do komerčního řešení ztrácí smysl.
    Nebo taková smlouva, kterou umí poslat krajský úřad. Že by použili styly? ale kdeže, ani tabulátor nepoužili (odbouchané mezerníkem), a pravopisných chyb a překlepů, že by to nepřehlédl snad ani dyslektik. A takových dokumentů tyto organizace umí generovat spoustu.
    Na tohle si z našich daní nemusí pořizovat drahý MSO. Obecně mám ze státní správy pocit, že potřebují vždy to nejdražší řešení (Rolls Royce) ale využívají ho úplně jinak a jen z části (za Rollsem tahají vozík s hnojem na zahrádku).