Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Lidé nemají rádi SLED na MSI Wind od Lael Ophir - Pokud se vrací vyšší procento netbooků s Linuxem,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 10. 2008 20:10

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Pokud se vrací vyšší procento netbooků s Linuxem, než s Windows, proč to asi bude? Nekvalitním HW těžko. Zkoušíte to svádět na prodejce, zákazníky, HW, a kdo ví koho ještě - viz přístup číslo jedna z mého příspěvku.

    Netbook bez OS je prakticky neprodejný. Koupí si ho jen ten, kdo si chce a umí nainstalovat OS, dohledat drivery, rozchodit sleep a hibernaci atd. A to je dost malý trh.

    Výrobci nabízejí každý produkt s ohledem na nějakou cílovou skupinu zákazníků. V případě netbooků se použitím Linuxu samozřejmě snaží snížit cenu (také velké procento netbooků s Linuxem končí na pirátských Windows). Jak strukturovat nabídku, to bych nechal raději na marketingu výrobce, než na vás. Ale pokud se do toho chcete pustit sám, viz můj předchozí post - zkuste si otevřít eshop, a ukázat, jak se ta nabídka má strukturovat. Podle mě budou náklady vysoké, poptávka malá, a celá věc půjde rychle do kytek, a to dost možná i kdybyste prodával fandům Linuxu na root.cz.