Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Linus schválil použití neutrálního jazyka v linuxovém jádře od - - - @Miroslav Šilhavý To ale zase převracíte. Lidi tu neargumentují...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 7. 2020 13:18

    - - (neregistrovaný)

    @Miroslav Šilhavý

    To ale zase převracíte. Lidi tu neargumentují my/oni protože by byli hlupci a omezenci, ale proto, aby Vám ukázali, že událost, kterou Vy hodnotíte ve vakuu, má ve skutečnosti okolí a je součástí trendu. Vy totiž pak dojdete k závěrům které zobecníte a nasadíte na společnost, zatímco ti lidi Vám konkrétními příklady ukazují, že se skutečnými událostmi si to odporuje. Samozřejmě uvedu příklady (s nějakým zjednoduššením, ale při zachování pointy):

    rasismus vůči černým
    Uvidíte jednu dvě události, hodíte je do svého zkoumacího vakua a vyjde Vám, že společnosti je rasistická proti černochům. Nicméně ve skutečném světe, v tom okolí a trendu o který jste událost při posuzování oprostil, se nesmí ani říkat WLM, ALM, bílí musí poklekávat před černými, může se říkat White lives doesn't matter, černošši měli v USA speciální přístup na školy a mnoho dalšího - tedy naprosto něco jiného. To není tím, že by Vaši oponenti byli hlupci, ale že Vaše zkoumání ve vakuu má své limity

    WLM - White lives matter
    ALM - All lives matter

    "Jestli má inkluzivní jazyk něčemu pomoci, pak je to právě tomu předcházení budoucím zbytečným konfliktům (a je lhostejno, jestli jsou ty konflikty postavené na vyfabulovaných argumentech)."

    Opět to samé. Pokud toto vsadíte do Vašeho zkoumacího vakua, pominete že problémem není jazyk ale sociální interakce, pominete že kromě ideologické přesmyčky mají ta slova úplně jiný význam, pominete trend dnešního honu na čarodějnice, pak ano. Pak máte pravdu. Ale pro situaci ve vakuu. To je v pořádku, Problém je, když se stejných výsledků začnete dožadovat mimo vakuum.

    14. 7. 2020, 13:19 editováno autorem komentáře