Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Linux 6.4 přidá podporu mnoha grafických tabletů Genius od Izak - No prave ;-) zasadne se vyhybam HP tiskarnam,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 3. 2023 11:30

    Izak

    No prave ;-) zasadne se vyhybam HP tiskarnam, co maji od HP drivery pro linux ;-) - nebot casem prestanou fungovat, zatimco ty, co je nepotrebuji a maji nejaky standard. jazyk a ne ze skoro cely SW tiskarny jede v linuxu a jen co je podprovana, kup novou, kdyz se neco v linuxu zmeni ;-)

    Tablety Wacom funguji v linuxu nejlepe prave proto, ze maji opensource moduly - napr. koupil jsme novy wacom - jeste nebyl v linuxu, ale byl to model stejny jako cela rada, stacilo dat jeho ID do nejake .h souboru, nebo stahnout posledni verzi s gitu, a do 1-2 update kernelu ve fedore uz to tam bylo.

    Naopak genius tablet mi jel pod nejakym SW (modul do X-windows) napsaneho ceskym studentem, zmena X-windows a prestal fungovat - daroval jsem jej kamosce.

    Wacom je znamy tim, ze si jej clovek koupi na Widnows, zmena verze na 7, 10 a drivery prestaly fungovat, nebo zacal blbnout, reseni ? - kup novy podporvany model ;-) - zatimco straicky co ma jeste mini USB mi porad pod linuxem jede, takze linuxaci kupovali stare modely na ebay, nebo vyprodeje, co uz nejely v novych windows - pry se to ted zlepsilo, netusim ;-)

    Ale koukam na XP-Pen - podporuje pod linuxem jen nektere, ale mohl bych si koupit BT na meho Mac ;-)