Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Linux bude kralovat netbookům v roce 2012 od anonym - To je ROFL clanek:) Kdyby se mi chtelo...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 4. 2009 17:27

    anonymní
    To je ROFL clanek:) Kdyby se mi chtelo hledat, tak jeste najdu ten clanek, kdy mel byt linux do roku 2008 podle ZARUCENE studie na 98% PC:o)
    A k tomuto clanku docela kontrastuje dnesni clanek na CDR:) http://cdr.cz/a/26817

    Co se tyce podpory HW ve windows, na ARM treba bezne bezi windows CE, kdyby MS citil nejakou potrebu portovat na tuhle platformu, tak to jiste udela, ale vsichni vime, ze touhle cestou se vydat nechce (nikdo) .... diverzita je v IT svete hodne spatna vec, jen si vzpomenme na dobu 10-15 let nazpatek kolik tu bylo serverovych a podobnych zmrd platforem jako Alphy, Suny a podobne zderby, kterych se lidi bud zbavujou nebo se jim uz podarilo zbavit a nahradit PC platformou.
    I MS se spalil kdyz windows NT portoval na dalsi z techto kriplplatforem. Se vsadim, ze jeste v MS dnes sedi nekdo v hruze, aby se nekdo neozval se supportem techto zverstev:) Nakonec to vykrystalizovalo v PC a je to jen a jen dobre. Bezne PC RISC/CISC procesory jsou uz mnohem dal nez nejake ARM, jenom s tou spotrebou u intelu by bylo vhodne zacit neco delat a prepinat je do usporneho modu (jak uz se konecne snazi i ty nenazrane grafiky)