Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Linux Mint zjistil, že spousta uživatelů neaktualizuje od Zlopez - Tohle je obecne docela problem. Znam par lidi, kteri...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 2. 2021 15:59

    Zlopez

    Tohle je obecne docela problem.

    Znam par lidi, kteri neaktualizuji umyslne, protoze nemaji radi, kdyz se jim aplikace pod rukama meni. Pak je tu samozrejme skupina lidi, co nejsou technicky zdatni a vlastne ani netusi, ze by meli nejake aktualizace delat i kdyz jim vyskoci upozorneni, tak jsou zmateni a pokud zmizi samo, tak uz je neresi. Pro tuhle skupinu je vyhodnejsi mit automaticke aktualizace zapnute s moznosti je vypnout pro ty, co vedi, co delaji.

    Mne osobne se pro druhou skupinu lidi osvedcil jako pekny system EndlessOS, ktery je bezudrzbovy. Bohuzel zde obcas narazim na nedostatecny preklad do cestiny, coz ne kazdy dokaze prekousnout.

    Pak je tu dost problem s IoT, na jednu stranu by meli uzivatele mit moznost neaktualizovat a na druhou zrovna tahle zarizeni byvaji casto prehlizena. Neni moc lidi, co by prochazeli vsechny prvky v siti, zda jsou aktualni. Spousta routeru bezicich v domacnostech ma dokonce tovarni nastaveni (admin:admin je spise pravidlem nez vyjimkou).