Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Linux Mint zjistil, že spousta uživatelů neaktualizuje od Filip Jirsák - tie vyššie uvedené problémy majú ľudia s Windows...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 2. 2021 15:18

    Filip Jirsák

    tie vyššie uvedené problémy majú ľudia s Windows a iba s Windows
    Jenže tady se bavíme o něčem jiném. O tom že ty výše uvedené problémy drtivá většina uživatelů Windows nemá. Mají je jenom ti uživatelé, kteří si myslí, že rozumí správě počítače – ale nabídka Start Zabezpečení Aktualizace a zabezpečení je pro ně něco nepochopitelného, kam se v životě nedostali.

    Rovnako dosť pravdepodobne pochopíte, že problém typu "počítač nejde zapnúť" (po update nenabootuje) alebo "počítač nefunguje tak ako predtým" (update vyhodil ovládače ktoré tam boli a dal tam nejaké iné, update vynazal aplikáciu pretože "je nekompatibilná") je pre týchto ľudí podstatne väčší problém ako to, že napríklad teoretický problém typu zdeformovaný SMB packet ktorý aj tak neprejde cez ich firewall môže spôsobiť, že niekto bude poznať ich uptime.
    Asi jste nepochopil, o čem je celá diskuse. Jde o to, že subjektivně vnímané nebezpečí nemá moc společného s reálným nebezpečím. Počítač, který nejde zapnout, vadí uživateli mnohem víc, než počítač, který uživateli normálně funguje, jenom zrovna na pozadí útočí na nemocnici. Reálná nebezpečnost je ale přesně opačná.

    No a tiež ma zaujal váš názor, že update typu GWX má niečo spoločné s bezpečnostným update. 
    Když končí podpora Windows 7 a nabízí se jen přechod na Windows 10, je logicky aktualizace na Windows 10 bezpečnostní aktualizací.