Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Linux pragmatik, ne fanatik od anonym - - Kupodivu i Registry můžete zálohovat či přenášet...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 1. 2008 14:06

    bez přezdívky
    - Kupodivu i Registry můžete zálohovat či přenášet z jednoho počítače na druhý. V celku (celý hive), nebo po kouskách (soubory .reg).
    - Obdobně i Registry lze posílat emailemm, celý hive (byť bych to vzhledem k objemu nedoporučoval), nebo vybraný kousek.
    - Úpravy nastavní v GUI lze distovat po telefonu celkem dobře. Hlavně je ale pravděpodobné, že to nebude třeba, prtože druhá strana najde co potřebuje v GUI.
    - V GUI máte typicky help, takže nic googlit nemusít. Když už googlit chcete, máte v GUI popisky. Pokud umíte v Google používat uvozovky, nemáte problém.
    - Vyhledávat a nhrazovat v konfiguraci je velmi neobvyklý úkol (kdy jste naposledny prováděl search/replace k konfiguráku KMailu nebo OpenOffice?). Ale máte možnost to udělat přímo v Registry.
    - Obsah Registry můžete též generovat skriptem. Buď primitivně tak, že vygenerujete soubor .reg, který poté naimportujete, nebo lépe tak, že vytvoříte konfiguraci rovnou v Registry.
    - GUI musí být kvalitně napsané, abyste věděl, co vlastně nastavujete.

    Zeptal bych se: kdy jste naposledy ručně zakládal nebo editoval konfigurák KMailu, OpenOffice, FireFoxu, xmms nebo mplayeru? A kdy jste je nechal založit aplikaci, nebo dělal změny v konfiguraci přes GUI? Zamyslete se nad tím.