Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Linux se bude probouzet a usínat rychlejí od Lael Ophir - Milý J, zkuste si všimnout několika věcí: - Nazýváte...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 4. 2014 22:19

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Milý J, zkuste si všimnout několika věcí:
    - Nazýváte mě tupcem. Kdyby vám snad nedocházelo, že takové věci do diskuse nepatří, tak si přečtěte pravidla pro diskutující pod polem, do kterého píšete příspěvek.
    - Pokud vám někdo vyká, je dobrým zvykem mu také vykat.
    - V diskusích opakovaně předvádíte těžkou neznalost problematiky, ke které se snažíte vyjadřovat.

    K tématu: většina HW nemá nepřepisovatelnou část flash memory. Zvyšuje to náklady a snižuje flexibilitu (pokud se v nepřepisovatelné části vyskytne chyba, nelze ji opravit). Navíc to uživateli nepomůže. Když mu například umře základní deska díky špatně flashnutému BIOSu, tak je mu úplně jedno, jakým způsobem ji pak support/servis rozchodí. Sám to nezvládne, a jeho HW je prostě odstavený.
    Záložní firmware je naprosto výjimečná záležitost. Může mít smysl, ale opět to přináší náklady navíc, a k tomu uživatel musí vědět, jak záložní firmware aktivovat.
    Firmám se prostě nechce zvyšovat náklady - a tedy ceny - kvůli hypotetickým situacím, které nakonec postihnou řekněme jednoho zákazníka ze sta tisíc, a to řešení se zvýšenými náklady by mu stejně moc nepomohlo (vizte výše).