Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Live CD pro testování OpenSUSE 10.3 RC 2 od JK - Dostudovat by jste si to mel vy! J...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 9. 2007 12:03

    JK (neregistrovaný)
    Dostudovat by jste si to mel vy! J nesjem ten, kdo ze poprve uzil termin "zdarma" takze placete na spatnem hrobe!

    Vase body (1) a (2) jsou v totalnim rozporu. Doporucuju, aby jste si to ujasnil.
    Bud budeme slovickarit a hadat se o "zdarma" a zdarma, a nebo se posuneme k podstate problemu. Ano. GPL nenuti nikoho neco vydavat zdarma. GPL nuti zpristupnit zdrojove kody na internetu, cimz vlastne nabidne svuj kod "zdarma". Ano poplatky za pripojeni k internetu, ano poplatky za CD nosic... bla bla bla... Tuhle cast diskuze muzeme preskocit! Ted k te vasi schizofrenii. Jestlize chapete ( a to zcela spravne) ze GPL neni zdarma a ono "zdarma" byva casto jen vedlejsim produktem vlastnosti GPL, pak nechapu, jak tady muzete vyplodit bod (2), ve kterem mluvite o nejakych prispevcich zdarma do kernelu, KDE, Gnome atd... Novell je pouze spoluvyviji. Je tedy spoluautorem. A to mnohem mensim nez rada dalších! Tak jake zdarma proboha?

    ad 3) Přesný důvod jsem uvedl v bodech (6) a (7), pro ty méně chápavé:
    - at uz chtena nebo nechtena podpora FUD
    - naprosto nechutny pristup k ostatnim "spoluautorum" toho vaseho KDE, Gnome, Kernel....

    ad 4) Zabedneny jste sam. Podivejte se jak probihalo schvalovani o MS-openXML a jak MAFIANSKE praktiky Microsoft pouzival. Prectete si stanovisko Jiriho Koska k openXML a pak mi reknete jediny duvod, proc by tenhle nerad mel mit sanci stat se standardem. Pokud se nestane standardem, rozsiri se vice ODF a nemam zajem psat si s ignorantem, co neni schopen pouzit libovolny netotalitni format abych si to mohl precist (takovych formatu je vice)

    Ad 5) Ano ted by jste opravdu mel skoncit diskuzi protoze tomu absolutne nerozumite. Dekuji za vas link, alespon vam to nazorne demonstruji. Jaky je prispevek Novellu? Povetsinou v jednotkach procent. Povetsinou hluboko za IBM nebo RedHAtem. Chcete snad tvrdit ze je Novell nenahraditelny? Neni! Je to jen bussines a takovych jako Novell je minimalne 10, ne -li vice. Kolik z ich se chova jako Novell? ŽÁDNÝ! opakuji Ž-Á-D-N-Ý.

    - Jak se zachoval RedHAT (mnohem větší hráč než Novell!)? Poslal Microsoft doprdele s tím "jen ať jeho zákazníky zažaluje, RedHat je ochrání".
    - Jak se zachovalo IBM? Jen ať si Microsoft něco zkusí a IBM ho ubije svými patenty!
    ...atd...
    - Jak se zachoval Novell? jediny se zachoval jako prase! "Jedine uzivatele Novell/SuSE jsou ti spravni nebot neporusuji intelektualni vlastnictvi Microsoftu)
    Jestli necitite ten rozdil. mel by jste se nechat vysetrit!

    ad 6) Je to bussines! A ja jsem zakaznik. Pokud nekdo podle me poskozuje komunitu (protoze at se vam to libi nebo ne, Novell je jen prispivatel a sám toho zas tak moc nevyvinul) tak u nej nehodlam nakupovat! Novell sam proti vsem, to je pro me znacne destruujici moznost. To je bussines!

    ad7) Jo? Asi jste z Marsu ze? Narozdil od vas jsem toto video videl ihnedpo vydani. Osobne jsem videl projevy Ballmera, kde vyzyval RedHat k uzavreni stejne dohody s Microsoftem. Osobne jsem videl Tiskova prohlaseni RedHatu, kde poslali Mcirosoft do prdele s tim ze zadne IP Microsoftu neporusuji, a ze nehodlaji takhle rozbijet komunitu!

    Nejzabavnejsi na tom je, ze jste naprosto neinfomovany ignorat. Kdyz podle vas Microsoft odmitl RedHat (nebo co to tu vykladate za pohadku) s tím, ze dalsi smlouvu uz nepotrebuje, pro Microsoft nasledne uzavira smlouvu s Xandrosem a Linspire??? Opet si znacne protirecite!

    Microsoft chce uzavrit smlouvu pokud mozno se vsema. Aby vsem ukazal, ze Linux porusuje IP Microsoftu a ze za nej musi platit! Doporucuji vam vice cist a 2x si vse promyslet, nez tu zacnete blabolit nesmysly!