Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Lze zrychlit start Linuxu pod jednu vteřinu? od Human - Tak nám už i linux začíná kopírovat letitá...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 10. 2012 11:48

    Human (neregistrovaný)

    Tak nám už i linux začíná kopírovat letitá windows XP, kdy plocha se sice objevila po 30 sekundách, ale práce se systémem byla možná až po dalších 3 minutách krutého chroupání disku... Poslední dobou tímto směrem jde Kubuntu. Kde jsou ty časy, kdy ve chvíli, kdy zmizela animace spouštění KDE se i disk se zastavil a systém byl připraven k použití... Asi je to daň za větší komplexnost a "rychlý start".

    V jednoúčelových zařízeních, kde se dá proces souběžného či preferovaného spuštění částí systému promyslet a zoptimalizovat je to přínosné, v desktopu mi to osobně vadí (zvyk je železná košile). Ale jak jsem si už dávno přečetl jednu prognózu, operační systémy ať linux nebo windows měly časem určitým způsobem konvergovat do nějakého kompromisu mezi nimi, tak na ní asi něco bylo a "feel" nových windows a KDE je pro mě podobný, i když KDE má stále vlastnosti, které windows postrádají.