Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Malé změny v textech knih jako alternativa k tvrdému DRM od Ani korunu bandě nicneumělů - Také radši koupím e-knihu, pokud bude perfektně udělaná...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 6. 2013 16:07

    Ani korunu bandě nicneumělů (neregistrovaný)

    Také radši koupím e-knihu, pokud bude perfektně udělaná (obsah, anotace, stránkování, ...). Licence na uživatele mi vadí, ale dokud existuje dost papírových knih tak to neřeším. Až začne papír mizet, přestanu e-knihy úplně nakupovat a budu trvat jen na papíru. Jako e-knihu stejně nechci žádnou hodnotnou (vícegenerační).

    Dnes, když se kolem dívám, mnohdy kvalitnější knihy dělají lidi na koleně než "vydavatelství". Nemluvě o tom, že spousta dnešních knih vůbec za peníze nestojí - brak, brak, brak,... (začnu číst, jde to, po deseti stránkách otrava tak skáču dál děje, nedočtu stránku a e-knihu mažu).

    Je to jednoduché. Kupujme jen kvalitní knihy, dobře zpracované, a jen bez DRM (když jsem viděl návod na Adobe DRM - na to se můžu vykváknout).
    Navíc pouze ve formátech které umožňují plně knihu přeformátovat (což může být umožněno i PDF bez omezení, který ale nedoporučuji) podle potřeb čtenáře, žádné obskurní přednastavené formáty které nevyhovují téměř nikomu) - univerzálně tomu zatím odpovídá snad jen "ePub", u "PDB" jsem narazil na situaci, že je čtečka vůbec nenačte, "mobi" spousta čteček nezvládá.

    P.S.
    Jinak. Ty malé změny (textové značky) je docela stará záležitost. Dnes se takhle docela běžně (jak kdo) kontroluje kopírování obsahu z webových stránek. O jiném druhu nasazení se hovoří snad již deset let.

    P.P.S.
    Je běžné, že čtečka se nepřipojí pomocí ad-hoc WiFi připojení? To se to pak nakupují e-knihy (o kopírování obsahu od/z počítače nemluvě). Každý Pepa má doma přístupový WiFi bod, neustále připojený do Internetu. Divím se, že výrobci čteček to rovnou nevymysleli jako to chtějí herní konzole - kdo čte, musí být neustále on-line.