Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Malování ve Windows zůstane, přesune se do obchodu a bude zdarma od Lael Ophir - Ad Jsou totiž lidé, co by ten systém...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 7. 2017 23:22

    Lael Ophir

    Ad Jsou totiž lidé, co by ten systém měli dostat čistě k práci a majitel by jej měl mít pod kontrolou - od toho je ve Windows GPO. Není problém pomocí GPO vypnout OneDrive, zakázat Store, vynutit jen firemní Store, vynutit Edge nebo MSIE pro konkrétní URL, zakázat části UI, vynutit layout Start Menu, vynutit položky na taskbaru atd. Pomocí AppLockeru zase můžete whitelistovat/blac­klistovat aplikace. Všechno se to dá provést pro všechna PC ve firmě od stolu admina. Předpokladem je jen to, že admin rozumí systému, který má administrovat.

    Ad Nikdo mi ale automaticky (bez mého vědomí nebo za pomoci dialogu ve stylu Smlouva s Ďáblem) z 16.04 s Unity neudělá 18.04 s Gnome - faktem je, že MS nabízel upgrade na Win10 poměrně agresivně.

    Ad To, že se v rámci distribuce změnil výchozí desktop manager je prostě fakt - proč neberete stejně "jako fakt" to, že se něco změnilo mezi Win7 a Win10? :)