Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mark Shuttleworth: Neúspěch neznamená konec snu od mattyy1hp - "aplikace asi neinstalujete pod běžným uživatelem, ale pod...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 8. 2013 11:08

    mattyy1hp (neregistrovaný)

    "aplikace asi neinstalujete pod běžným uživatelem, ale pod rootem. Běžný uživatel by neměl práva k zápisu do /opt, /etc apod"

    Gratuluji. Potlesk. Tohle se doopravdy povedlo. Podle téhle logiky tedy každá aplikace, která se nainstaluje pod rootem pak musí běžet pod rootem. Znovu tleskám!

    ". Mě uspávání/probouzení neběhalo po instalaci distra zatím ani na jednom notebooku"

    To není ani distrem jako spíš jádrem nebo grafickými ovladači. Od té doby, co jsem se začal vyhýbat AMD nemám jedinný problém.

    " jasně. Pthreads byl první pokus naroubovat thready na kernel, který s nimi jaksi nepočítal (Unixy sedmdesátých let je totiž neměly). NPTL je lepší, ale pořád je režie threadů daleko vyšší než na Windows. Asi proto, že jde pořád o hack, a ne o čistý návrh."

    Zase ty teoretický spekulace o funkčnosti Linuxu. Tohle vážně neberu to jako odpověď, protože je to zas úryvek z nějaký MS příručky. Žádné praktické zkušenosti.

    "nevím že by měla. Vy víte něco jiného?"

    Ano, vím. NSA má přístup do každého PC s Windows 8 připojenému k internetu. Podobným vylepšením prošel Xbox ONE.

    "je jistě super mít na Debianu stovku kalkulaček a dvě desítky textových editorů, plus pár tisíc balíčků bez popisu (případně s popisem stejným jako je název balíčku). Bohužel pokud na něco balíček nemáte, tak smůla."

    Zase totálně de*ilní odpověď od někoho, kdo nemá ani tušení, o čem to vlastně mluví a čím dál víc se prozrazuje, že akorát hádá.

    "to je skvělé. Komunita vážně nepotřebuje žádný zlý MS, protože dovede fragmentací platformy prohrát i sama nad sebou."

    Doporučil bych zjistit si něco o kompatiblitiě Waylandu s Mirem. Ale vedle toho bych i souhlasil. Ubuntu tu s Mirem dělá akorát bordel.

    "za mých časů bylo prakticky nemožné provést copy-paste například tabulky z OOo Calc do AbiWordu, nebo vybrané části obrázku z Inkscape do OOo Write, Scribbusu apod., případně vložit OOo sheet do jiné aplikace. Pokud se to zlepšilo, je to velký pokrok. Tohle ovšem uměly už Windows 3.x nějakých 19 let zpátky."

    Grafický prostředí? Distro? Verze? Rok? Nic. Další výmysl.

    "Potřebuji na stroji pracovat, ne si pořád hrát s chybami"

    Zvláštní. To je i moje heslo. Já nemám náladu odklikávat varování, řešit hovadiny a starat se o OS jako o tamagochi.
    Zmíněná Wifi mi trvala rozchodit 1 minutu. Bylo to neskutečně těžký, vyhleat "intel wireless" v repozitářích a kliknout na "provést změny". A co teprve na mým starším notebooku s Atheros wifinou? Tam si to dovolilo fungovat hned kvůli ath9k ovladači v kernelu!

    Ne, tyhle problémy vážně řešit nemusím. Je to ubohý a trapný v roce 2013 pořád zkoušet kecat něco o uspávání, nefunkční wifi nebo rozpadávajícím se obrazu. Je to jenom poslední výkřik do tmy. Ale je vás hodně. Spousta z vás má potřebu rozbrečet se jako malý děcko pokaždý, když je někde pozitivní zpráva o Linuxu. Pak začnou ty procenta, uspávání apod. blbosti. Už je to starý, chce to něco nového.