Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Matka prohašuje, že WiFi zabilo její dceru od Jarda_P - Podobne ockovanim proti zardenkam ziskavaji male holky docasnou...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 12. 2015 14:58

    Jarda_P

    Podobne ockovanim proti zardenkam ziskavaji male holky docasnou imunitu, kterou uz ale nebudou mit pozdeji behem tehotenstvi, kdy by ji mohly potrebovat. Kdyby se nechal prirode volny prubeh a ve skolkach radily zardenky jako drive, ziskaly by celozivotni imunitu prirozenym zpusobem. Smysl by pak melo testovat imunitu pred otehotnenim, aby se odchytily pripady, kdy zardenky neprodelaly a to by se pak resilo ockovanim. Tedy ne plosne, ale podle potreby.

    Ockovani proti zardenkam a priusnicim jsou typickym prikladem toho, jak rozhodujici politici lezou do prdele farmaceutickemu prumyslu, ktery je za to i nejspis plati. Rozhodnuti ockovat tezko bylo ucineno na zaklade studie, ktera by dolozila, ze plosne ockovani s potencialnimi negativnimi dopady (ktere jak vsichni vime, neexistuji, protoze to rikali v televizi) vyvazi to male procento pripadu komplikovaneho prubehu nemoci.

    Dalsim prikladem nesmyslneho ockovani je ockovani proti lidskemu papilomaviru, ktery muze vyvolat rakovinu delozniho hrdla. Nejen, ze se ockuji chlapci, kteri, jak si lekarska profese patrne jeste nevsimla, nemaji delohu, ale to ockovani nema smysl ani u holek. Ockovani proti HPV je chrani maximalne 5 let - clovek se obvykle doziva vice let, nez pet let po ockovani, i kdyz byly vyjimky, ktere po ockovani po HPV zemrely - samozrejme, jako obvykle, bylo spolehlive dokazano, ze ockovani za to nemuze ani nahodou. Stejne, jako vznik lupenky, nemoci Guillain-Barré, ADEM, roztrosene skleroze ci idiopaticke hypersomnie jsou nasledkem cinnosti sil pekla, ne ockovani.

    Dalsi zajimavou veci je, ze ockovani proti HPV neockuje proti HPV, ale pouze proti dvou az ctyrem virum ze skupiny HPV, pricemz pry jednim z nasledku ockovani je sice imunita proti tem dvema az ctyrem, ale snizena imunita proti tem ostatnim, pricemz rada z tech temer 200 viru v HPV skupine ma rovnez potencial zpusobit rakovinu delozniho hrdla.

    A v neposledni rade je tu fakt, ze 95 % zen nakazenych HPV nikdy rakovinu delozniho hrdla nedostane. Neockujeme zde tedy proti nemoci, ktera ma potencial vyvolat epidemii, jako treba obrna nebo nestovice, ockujeme *plosne* proti nemoci, ktera ohrozuje cca 2,5% populace, coz je absurdni a mimo smysl ockovani, kterym je chranit populaci proti epidemiim. Takze jake jsou vlastne sily za zavedenim tohoto ockovani, ktere navic zacina byt na nekterych mistech povinne, protoze tam asi vyrobci lepe podplatili?