Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft a Novell rozšiřují spolupráci od anonym - Neviděl bych to všechno tak černě. V M$...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 11. 2007 11:54

    anonymní
    Neviděl bych to všechno tak černě. V M$ nejsou všichni proti-linuxáci, je tam spousta chytrejch lidí, ale prostě "ctí" firemní politiku, kterou udávají -neinformatici- , obchodníci, tedy ti co sice (asi) rozumí obchodu a ve světě počítačů jsou totálně mimo (známe z praxe).

    Spolupráce na poli "kompatibility" může znamenat krok k uživatelům. Nebo jsou snad v Novellu windowsaci, kteří nemají na licence?

    Prostě Windows je majoritní systém a pro obyčejného BFU uživatele windows je přechod na linux nejenom "ztrátou" z hlediska nutnosti zvykat si na nové rozhraní a najít si vyhovující programy (z ohromného množství na windows je desítka "best of" kterou mají všichni), ale hlavně "ztrátou" v oblasti začlenění mezi ostatní, kteří mají windows. Takže pokud linux nabídne daleko kvalitnější spolupráci systému s windows (i třeba pro podnikové sítě) a případně něco navíc spousta lidí přejde, protože se nebude muset obávat ztížené komunikace s okolnímy "windows" počítači. A pokud linux začne nabírat svůj podíl na trhu začnou i výrobci tvořit ovladače a multiplatformní software...

    Chápu jsou tu tzv. patenty, dinosaurus který neakceptuje přehnaně rychlý technologický vývoj a žije stále v době ledové. Ale iniciativy už jsou, bude to sice ještě chvíli trvat, ale nakonec se problém vyřeší. Proč MS patenty jenom straší? Protože by je nejspíše první soud prakticky všechny zamítl, ale dokud k tomu soudu nedojde je to účinná zbraň pro masy. Viz patenty v Evropě a v Americe. Prostě "obchodníci"... informatik sedí v kanclu, programuje co dostane za úkol a je spokojený, když dostane tučný plat a nakrmí rodinu, naco řešit patenty když má slušněj job (ještě by o to křeslo přišel).