Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft a Qualcomm pracují na emulaci x86 na Snapdragon od Adam Kalisz - > Měla jsem v ruce mobil s Windows...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 12. 2016 13:32

    Adam Kalisz

    > Měla jsem v ruce mobil s Windows Phone 8, 700 Mhz jednojádrem a 512 MB RAM.

    Asi těžko. Nic takového totiž neexistuje. _Všechny_ WP8 telefony měly 2 jádra nebo více a vždy aspoň 1 GHz pokud vím. Možná se jednalo o WP7.x, který vypadá podbně jako WP8, ale není to Windows NT jádro, ale ořezané resp. hodně upravené Windows CE, což je ta věc, kterou jinak nasazují do těch minidisplejů v letadlech a většinou jim to tam padá, takže se potom nemůžete dívat na nic.
    Jinak Windows Phone 7.x jsem extensivně používal ai 2 roky. Bylo to rychlé a plynulé, ale kromě poměrně dobré aplikace na email a RSS čtečky NextGen Reader to prakticky nic neumělo a problém byl dokonce i vzít nějakou mp3 a nastavit si ji jiko vyzvánění, když byla delší než 40 sekund a to bylo i tak možné až po updatu. Obecně to byla celkem tragédie, protože když vcelku nemůžete nic dělat, ale je to plynulé... škoda poměrně kvalitního hardware, který ve své době byl poměrně výkonný. Android tehdy skutečně vykresloval na podobném hardware mizerně pomalu a animace se sekaly. Měl ale aplikace, které lidé chtěli. Proto se prosadil. iPhone skloubil relativní plynulost a časem aplikace dohromady, proto to byla celkem revoluce.

    Dnes je ale Linux a Android jinde než v roce 2011. Hodně věcí je samozřejmých, které tehdy nebyly. Android je asi efektivnější, hardware lepší, Windows Phone/ Windows Mobile pořád padal a vstával až to lidi přestalo bavit.